Cornish Rex

cornish rex

De som vill ha en livlig och fartfyllt katt kan med fördel välja Cornish Rex. Detta är en smart katt som gillar utmaningar och att det händer saker omkring den. Men här får man även vara beredd på en mycket självständig katt som inte är lätt att få att göra som man själv vill. En liten katt till utseendet men stor katt till självförtroende och vilja.

Det som karakteriserar Cornish Rex är dess mycket slanka och muskellösa kropp. Benen är långa och en sak som är typisk rasen är dess mycket små tassar. Det är en korthårig ras som ändå har lockiga inslag. Kanske är just dessa lockar det mest karaktäristiska för rasen. Pälsen är vågig och detta gäller även morrhåren!

Rasen har inget täckhår vilket gör att den lätt fryser. Det gör att rasen gärna håller sig där det är varmt och kryper gärna upp i sängen för att få värme av de andra som sover där. På grund av detta är det även en lämplig ras att ha inomhus då vädret bara bjuder till utevistelse några månader per år.

Cornisch Rex kännetecknas även på att den är livlig och pratsam. Likt en hund kan man leka apport med många av katter i denna ras.