Innekatt eller utekatt – det är frågan

Utekatt

Många människor som själva skulle definiera sig som kattälskare motsätter sig starkt de människor som skaffar katt med förhållningssättet att enbart ha djuret inomhus och inte låta det på egen hand ströva fritt utomhus. Det finns dock ingenting som säger att en innekatt inte kan trivas, må bra och vara lycklig, så länge den får stimulans, trygghet och föda.

Det är även så att en del som valt att ha sin katt inne, tror att katten ska bli deprimerad om de tar ut den vid enstaka tillfällen och sedan tar in den igen, något som ej är fallet. Köper du till exempel en kattsele från supercat.se, kan du och din fyrbenta vän tillsammans och relativt snabbt träna upp katten så att den i fortsättningen kan följa med dig på härliga promenader utomhus. Du kan med andra ord sedan då och då rasta din katt på ett liknande sätt som med en hund, något som säkert både du själv och din katt kommer älska.

Det finns med andra ord inga exakta riktlinjer för hur en katts förhållanden måste se ut för att den ska må bra. Många innekatter lever dessutom betydligt längre än de som är ute, något som i sig åtminstone tyder på att många innekatter mår bra och ej är deprimerade, då depression hos människan ofta kan leda till en kortare livslängd, tack vare den saknade livslusten.

Det viktigaste är som alltid att du älskar din katt och har dess välmående i första rum. Gör du ditt bästa för att din katt ska må bra och är noga med att plocka upp eventuella signaler på motsatsen, kommer det mest troligt att gå bra för din katt och ert liv tillsammans.