Skydda din hund mot fästingar

Fästingarna är som mest aktiva under fästingsäsongen mellan april och en bit in i juni. Dock förekommer fästingar hela vår- och sommarperioden. Förutom att fästingarna i sig är irriterande för din hund, kan de också överföra sjukdomar som kan leda till andra problem för ditt husdjur. Att skydda din hund från fästingar börjar med vaksamhet och slutar med förebyggande skydd.

Var finns det fästingar?

Fästingar finns i skogsområden eller längs stigar, men också i parker, trädgårdar och hundparker, kennlar och hunddagis. I Sverige finns fästingar i större delen av Svealand, i hela Götaland, och vissa delar av Norrland i kustnära områden och längs älvarna. De trivs bäst på skuggiga och fuktiga ställen med högt gräs, snår, buskar och i skogen.

Kontrollera regelbundet om det finns fästingar på din hund

Tag för vana att kontrollera din hund regelbundet med fokus på nacke, huvud, öron, fötter och mellan tårna. Tänk på att fästingbett är svåra att upptäcka när fästingen har lämnat din hund. Dessa bett kliar ofta inte, så om du inte ser fästingen vet du förmodligen inte att din hund har blivit biten.

Förebyggande behandling

Det viktigaste steget i kampen mot fästingar är förebyggande. Se om krage, spray eller schampo är rätt för dig ditt husdjur. Gå in på nätet och gör din beställning redan idag.