Säkra hemmet

En innekatt har ett stort behov av stimulans och det är viktigt att du som har en innekatt ser till så att katten mår bra och tillgång till leksaker, klätterträd, mat, vatten och kattlåda. Utöver det ställs det också stora krav på dig som ägare att tillgodose så att katten bland annat inte lämnas ensam alldeles för länge exempelvis.

Har man en innekatt så får man räkna med att de kommer att riva krukor och annat när de utforskar sitt nya hem, en del katter är hopplösa hela livet och river saker och klättrar i gardiner. Men en katt som beter sig så hela tiden mår med stor sannolikhet inte så bra, sådana beteenden som upprepar sig hela tiden är tydliga tecken på att katten är rejält understimulerad. En katt som inte får sina behov tillgodosedda riskerar att hamna i en depression vilket kan leda till att den slutar att äta, vi har ett betydligt större ansvar över våra katter än vad det faktiskt pratas om.

Om du ämnar att skaffa en innekatt så kan du hitta en hel del läsvärd information på internet, se till att du har så mycket kunskap som möjligt i om vad det innebär att äga en katt. Då slipper du otrevliga överraskningar och utgifter, en utgift som kan bli väldigt dyr är om katten behöver veterinär vård, se därför till att ha en bra försäkring så att du alltid kan söka hjälp när din katt är i behov av det. Vanliga incidenter med katter är att de biter på kablar och i värsta fall kan de få ström i sig, det kan sluta riktigt illa som säkert förstår. Om du tillhör den kategorin som vanligtvis kopplar in mobilladdaren under natten så kan det vara smart att använda sig av trådlösa sådana eftersom att du annars riskerar att inte vakna om katten biter på kabeln. En nyinflyttad kattunge är extra nyfiken men det brukar ge med sig med tiden när den väl börjar känna sig bekväm och hemmastadd.