Renare luft hemma även med djur

Att äga ett husdjur kan förbättra din livskvalitet. Både hundar och katter skänker både värme och glädje till många människor runt om i världen. Det råder inga tvivel om att husdjur kan vara både terapeutiska och givande. Men, luftkvaliteten i ditt hem kan bli sämre om du har håriga husdjur. Vi ger dig några enkla tips om för att förbättra luftkvaliteten i ditt hem.

Luftrenare

En luftrenare rensar luften från smuts, lukt, damm och djurhår. Luftrenaren bidrar till ett fräschare och renare inomhusklimat. Luftrenaren är även en bra komplettering för personer som lider av astma eller allergi. Det mängder av olika luftrenare så kolla in utbudet online.

Regelbunden pälsvård

Det är viktigt att ditt husdjur får regelbunden omsorg. Borsta din hund eller katts päls med jämna mellanrum för att minska håravfallet. Det hjälper om du regelbundet städar de områden som ditt husdjur använder. Då behöver inte dina lungor bekämpa så många osynliga partiklar som djurhår skapar. Det rekommenderas också att du använder en kraftfull dammsugare som har ett HEPA-filter. Även om du inte har mattor kan du använda dammsugaren på ytor som gardiner, mattor och soffor, då dessa är ökända för att dra till sig damm, hår och smuts.