Går ni i tankar på att skaffa katt

Funderar ni på att skaffa katt? Grattis är det första som vi vill säga. De är fantastiska varelser som ger så mycket kärlek och värme. Överhuvudtaget att ha husdjur är något speciellt. Så klart så kan inte alla ha husdjur på grund av allergier men om ni ska skaffa en katt så är det ett par saker som ni behöver tänka igenom.

Det är viktigt att ni väljer katt efter er situation därhemma ser ut. Dock så kan en katt klara sig utan tillsyn längre än vad en hund behöver men det är ändå viktigt för katten att ha några som tar hand om den. En annan fråga som vi har skrivit om tidigare är om man ska ha en inne- eller utekatt. Läs den artikeln om det är något som ni funderar på.

Det allra viktigaste är att hitta den typ av katt som passar just er livssituation. Är det er första katt så kanske det kan vara bra att skaffa en katt som redan är vuxen. En kattunge kräver betydligt mer uppmärksamhet och aktivitet än vad en äldre katt gör. Varje katt kan man säga är unik även om raser kan ha liknande drag så kan en katts personlighet verkligen vara unik för den katten.